Ορεστιάδα: Έναν οικίσκο προσέφερε στο Κέντρο Υγείας η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Έναν οικίσκο για τις ανάγκες του, προσέφερε στο Κέντρο Υγείας της Ορεστιάδας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η Ύπατη Αρμοστεία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία του βορείου Έβρου καθώς επιχειρεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Παράτυπων Μεταναστών και Προσφύγων του Φυλακίου, ενώ η συγκεκριμένη προσφορά της δεν είναι η πρώτη.

Στο παρελθόν, έχει προσφέρει και υγειονομικό υλικό, όπως σημείωσε στο ευχαριστήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. “Η σημερινή προσφορά από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πέρα από το λειτουργικό σκοπό που θα εξυπηρετήσει αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Αρμοστείας προς τις δομές υγείας της χώρας, πόσο μάλιστα στην παραμεθόριο περιοχή. Σε μία χρονική στιγμή  που όλοι γνωρίζουμε ότι οι γιατροί, το νοσηλευτικό, το παραϊατρικό και το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας, δίνουν μια τεράστια μάχη. Έναν τεράστιο αγώνα, που όσοι τον ζουν από μέσα γνωρίζουν πόσες δυσκολίες έχει”

Παράλληλα, ο κος Μαυρίδης εξήρε και το έργο των δύο Κέντρων Υγείας του Δήμου Ορεστιάδας (Ορεστιάδα και Δίκαια) καλώντας τους δημότες “να έχουν τεράστια εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους στα δύο Κέντρα υγείας που έχουμε στο Δήμο μας. Επιτελούν με τον ύψιστο βαθμό ευσυνειδησίας, αλλά κυρίως ανθρωπιάς τα επαγγελματικά τους καθήκοντα και η ανταμοιβή γι αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα χαμόγελο και ένα ταπεινό ευχαριστώ”.

Την προσφορά του οικίσκου χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΑΜΘ Κώστας Βενετίδης.