Κομοτηνή: Ο Ερυθρός Σταυρός βγάζει βόλτα τα κατοικίδια όσων είναι σε καραντίνα!

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες -κυρίως στο Διαδίκτυο- αναφορικά με την διαχείριση των ζώων συντροφιάς ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και τηρώντας τα μέτρα μένουν σε 14ημερη καραντίνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα στερούνται την καθημερινή τους βόλτα, η οποία όμως εκτός από την ψυχαγωγία, επιτελεί και λειτουργικό σκοπό καθώς όπως γνωρίζουν όσοι κηδεμονεύουν ζώα συντροφιές, σε αυτές τις βόλτες τα ζώα εκτελούν και τις φυσικές τους ανάγκες (ούρηση, αφόδευση).

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Κομοτηνή και η Κυνοφιλική του Ομάδα δίνουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, αναλαμβάνοντας τη βόλτα του κατοικιδίου! Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Π.Τ. Κομοτηνής και οι εθελοντές του σεβόμενοι την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και τις καθημερινές δυσκολίες των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του COVID-19, πέρα από την βοήθεια σε συνανθρώπους μας, συνδράμοντας σε καθημερινή βάση με τις Κρατικές και Δημοτικές Υπηρεσίες, ενεργοποιεί την «Υπηρεσία για Ζώα Συντροφιάς».
Η παραπάνω παροχή απευθύνεται σε πολίτες που βρίσκονται σε καραντίνα (επιβεβαιωμένα κρούσματα ή στενές επαφές), που σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται εκτός της οικίας τους, και έχουν ζώο συντροφιάς. Σκοπός είναι να δίνεται η δυνατότητα στα κατοικίδια τους να βγαίνουν μία βόλτα 30 λεπτών έως 60 λεπτών.
Η δράση στοχεύει στη τήρηση των κανόνων ευζωίας όλων των ζώων συντροφιάς και την αποσυμφόρηση των ανθρώπων που διαθέτουν κατοικίδια από την βόλτα των κατοικίδιων τους.
Η παραπάνω υπηρεσία θα παρέχετε από την Κυνοφιλική Ομάδα του Π.Τ. Κομοτηνής και φυσικά θα παρέχετε δωρεάν, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Για πληροφορίες καλέστε στο : 6947372376