Κώστας Κάλλιας: Νίκησε τον κορωνοϊό και εμψυχώνει τους ασθενείς του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Ο Κωνσταντίνος Κάλλιας είναι μουσικός από την Αλεξανδρούπολη και υπηρετεί ως στέλεχος του Ελληνικού Στρατού. Ταυτόχρονα όμως, ο Κώστας Κάλλιας ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Αλεξανδρούπολη που νόσησε σοβαρά από κορωνοϊό – σε σημείο τουλάχιστον που να χρειαστεί νοσηλεία.

Έτσι, τον Μάρτιο του 2020 είχε γίνει ο πρώτος νοσηλευόμενος ασθενής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, πάσχοντας από τη νόσο Covid-19 και είχε “εγκαινιάσει” την πρώτη Covid Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Έκτοτε, έχουν περάσει εννιά μήνες, ο Κώστας Κάλλιας είναι υγιής, ωστόστο στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι. Αυτή την περίοδο -πέραν των υπολοίπων ασθενών- στις τρεις κλινικές Covid του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης νοσηλεύονται πάνω από 100 άνθρωποι που μάχονται τον κορωνοϊό έχοντας ως συμπαραστάτες τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχουν νοσηλευτεί πάνω από 500 ασθενείς covid-19 και περίπου 1000 ύποπτα κρούσματα.

Σε όλους και όλες αυτούς/ες είναι αφιερωμένο το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην αυλή του Νοσοκομείου και φωταγωγήθηκε ανήμερα του Αγίου Νικολάου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, τη συνεργεία της Μητρόπολης και της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Ο Κώστας Κάλλιας “έντυσε” μουσικά με το σαξόφωνό του την εκδήλωση της φωταγωγήσης θέλοντας “να δώσει ελπίδα στους ασθενείς – μία ελπίδα που θα τους βγάλει νικητές από αυτόν τον αγώνα” όπως είπε ο ίδιος.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωταγωγήθηκε στην αυλή του Νοσοκομείου

“Οι άγγελοι με τα άσπρα” 

“Εδώ μέσα γνωρίζετε μια άλλη αγάπη – την αγάπη που απαιτούμε από τους αγγέλους που φορούν άσπρα και είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό. Από τώρα μπορώ να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα- ο Άγιος Νικόλας να μας σκεπάζει όλους”, είπε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, λίγο πριν τη φωταγώγηση του δέντρου, το οποίο αναρτήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και είναι ένα έλατο ύψους πέντε μέτρων, που προσέφερε το Δασαρχείο.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος χαιρέτισε την επιλογή του ν’ αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης από το νοσοκομείο ως μία “πραγματικά πολύ σπουδαία επιλογή από την πλευρά του δημάρχου” και ως “πράξη υψηλού συμβολισμού”.

Πράγματι, η 6η Δεκεμβρίου αποτελεί παραδοσιακά ορόσημο έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για την Αλεξανδρούπολη, που την ίδια ημέρα τιμά και τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο. “Πέρσι τέτοια εποχή, του Αγίου Νικολάου, εγκαινιάσαμε την εορταστική περίοδο φωταγωγώντας το σχετικό δέντρο και υιοθετώντας μία συνήθεια πολλών ετών στο Πάρκο Ανεξαρτησίας. Φέτος, μια άλλη εποχή, με άλλες συνθήκες -κυρίως υγειονομικές- υιοθετούμε μία συμβολική πρωτοβουλία του δήμου Αλεξανδρούπολης και εγκαινιάζουμε αυτή την περίοδο εδώ από το χώρο του Νοσοκομείου. Και είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δώσουμε δύναμη από τη δύναμή μας στους ανθρώπους που βρίσκονται εντός των τειχών (του νοσοκομείου) και δίνουν μάχη για τη ζωή τη δική τους και των υπολοίπων” σχολίασε μεταξύ άλλων ο κος Ζαμπούκης στον δικό του χαιρετισμό.

Οι κ.κ. Ζαμπούκης, Άνθιμος και Ρούφος παρακολουθώντας την λιτή εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου

Μετά τη φωταγώγηση του δέντρου, η σκυτάλη πέρασε στους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης και η εκδήλωση έκλεισε με ένα mini-σόλο από τον μουσικό Κωνσταντίνο Κάλλια.

Δείτε εδώ, ολόκληρη την εκδήλωση της φωταγώγησης