Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης διαθέτει ημερολόγια για να αγοράσει λεωφορείο

Την 3η Δεκεμβρίου, που είναι ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες επέλεξαν οι γονείς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης για να παρουσιάσουν το πρωτότυπο ημερολόγιο που έχουν ετοιμάσει με πρωταγωνιστές τα παιδιά τους και απώτερο στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ενός λεωφορείου μεταφοράς των μαθητών/τριών από και προς τα σπίτια τους.

Το ημερολόγιο περνάει ως έμμεσο μήνυμα την ανάγκη για εργασιακή ένταξη-αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρίες καθώς τα “μοντέλα” έχουν φωτογραφηθεί σε πραγματικούς επαγγελματικούς χώρους με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του εκπαιδευτικού ιδρύματος να υπογραμμίζουν ότι αυτοί οι χώροι (και όλοι οι εργασιακοί χώροι) δεν πρέπει να αποτελούν μόνο “φόντο” σε επετειακές φωτογραφίσεις, αλλά και οιωνεί πραγματικούς χώρους απασχόλησης των παιδιών τους (και όλων των παιδιών ΑμεΑ) όταν θα βγουν στην αγορά εργασίας.

Η έκδοση του ημερολογίου έγινε υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης ενώ στον αγώνα για την προώθησή του -και την προώθηση των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ εν γένει- έχουν συστρατευθεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Τη φωτογράφιση έκανε ο Δημήτρης Αλεξούδης.