Αλεξανδρούπολη: Ακόμη μία πυρκαγιά στα παρατημένα βαγόνια του ΟΣΕ

Για άλλη μία φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης κλήθηκε να διαχειριστεί πυρκαγιά στα παρατημένα βαγόνια του ΟΣΕ, που βρίσκονται στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντίστασης.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14.00 το μεσημέρι και αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική, όμως δυστυχώς το φαινόμενο αυτό είναι επαναλαμβανόμενο.

Τα βαγόνια αυτά, βρίσκονται παρατημένα στο σημείο επί μακρά σειρά ετών και είθισται να χρησιμοποιούνται από διάφορα άτομα που είτε δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι, είτε είναι εξαρτημένοι από ουσίες και ζουν ως παρίες, ενώ κατά καιρούς έχουν φιλοξενήσει ακόμη και παράτυπους μετανάστες στο ταξίδι τους προς ένα καλύτερο αύριο.

Η μετατροπή των βαγονιών σε “υπνωτήρια” όμως έχει πολλές φορές προκαλέσει ατυχήματα -όπως το συγκεκριμένο- τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν ως τέτοια, αλλά και την ασφάλεια των περίοικων και των παρακείμενων οικοδομών.

Περίοικοι δήλωσαν στο “R” ότι έχουν αποταθεί πολλές φορές στις εκάστοτε δημοτικές αρχές, όμως το θέμα δεν έχει λυθεί (όπου “θέμα” φυσικά η απομάκρυνση των βαγονιών).

Δείτε το σχετικό βίντεο: