Άμεση λύση στην παράταση των Επιταγών ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Με την παρακάτω επιστολή πρός τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ζητά άμεση λύση στην παράταση των Επιταγών

“Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 

Οι τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών ορίζουν την νέα παράταση 75 μερών των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων αξιογράφων με ημερομηνία έκδοσης μέχρι και την 31/12/2020 για τις επιχειρήσεις που είτε έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, είτε έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, στα πλαίσια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας στη λειτουργία της αγοράς.   

Παρά τις εν λόγω εξαγγελίες τα κατά τόπους τραπεζικά ιδρύματα με την δικαιολογία ότι δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή τα και ως εκ τούτου τα στελέχη τους δεν έχουν ενημερωθεί για το θέμα, “ωθούν” τους επιχειρηματίες, εμμέσως πλην σαφώς, να καταβάλλουν το αντίτιμο των επιταγών που έχουν λήξει ή τους πιέζουν συνεχίζοντας να λειτουργούν με το προηγούμενο καθεστώς, αγνοώντας την νέα διάταξη.  

Εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο της Αλεξανδρούπολης ο οποίος βάλλεται καθημερινά από τις επιπτώσεις της πανδημίας  διαμαρτυρόμαστε για αυτή την πρακτική που ακολουθούν οι τράπεζες και ζητάμε το αυτονόητο την άμεση παρέμβαση σας για οριστική επίλυση του ζητήματος με αυστηρή εφαρμογή των κανόνων που ορίζει ο νόμος και άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που προέκυψαν από τη μη έγκαιρη εφαρμογή του.  

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειές. 

 

Με τιμή 

 

Η Πρόεδρος 

 

 

Κουρμπανιάν Βίβιαν 

  Ο Γενικός Γραμματέας 

 

 

Κουρτίδης Γεώργιος