Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Αναγκαία η δημιουργία δομής φιλοξενίας αστέγων στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την δημοσιοποίηση εικόνων από έναν άστεγο ο οποίος είχε εντοπιστεί σε κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί με δημόσιες δηλώσεις του για την άμεση δημιουργία μιας δομής φιλοξενίας αστέγων. 

Η υπόσχεση αυτή μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί, για αυτό τον λόγο επαναφέρουμε το θέμα μέσω της δημόσιας πρότασης για την λειτουργία ενός Δημοτικού υπνωτηρίου. 

Η ανάγκη φιλοξενίας ατόμων που είναι άστεγα ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα φιλοξενίας είναι ολοένα και συχνότερο φαινόμενο και το υπνωτήριο θα δώσει μια λύση και θα λειτουργήσει ως ασπίδα  προστασίας εν τω μέσω της πανδημικής κρίσης. 

Αφού ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία μιας τέτοιας δομής, απομένει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, να τοποθετηθούν κρεβάτια και να γίνουν βοηθητικοί χώροι, αποδυτήρια κλπ. 

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Υπνωτήριο θα πρέπει να αποτελέσει μία δομή με χαρακτηριστικά μεταβατικής – προσωρινής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. 

Η δομή αυτή θα απευθύνεται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την άμεση βραχυπρόθεσμη στέγασή τους. 

Τονίζεται ότι τα Δημοτικά Υπνωτήρια θα πρέπει να λειτουργούν με συγκεκριμένο κανονισμό και μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

 

 

ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ 

Ανεξάρτητος δημοτικός 

σύμβουλος- 

Επικεφαλής της 

Δημοτικής κίνησης 

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- 

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»