Για κακούργημα ο 32χρονος που τραυμάτισε σκύλο με βέλος στον Βόλο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό ζώου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και σε βαθμό πλημμελήματος για οπλοκατοχή άσκησε η Εισαγγελία Βόλου στον 32χρονο Βολιώτη «τοξοβόλο», που φέρεται να ντύθηκε με στολή Covid-19, να σημάδεψε με βαλλίστρα δεσποζόμενο σκύλο και τον χτύπησε με βέλος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε χθες συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο για το αδίκημα της οπλοκατοχής, ενώ για τα κακουργηματικά αδικήματα η δικογραφία της υπόθεσης διαχωρίστηκε και θα κληθεί σε απολογία στον ανακριτή με κλήση τις επόμενες μέρες.

Εντούτοις, το αυτόφωρο δεν έγινε τελικά χθες, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου ζήτησε προθεσμία για να λάβει γνώση της απολογίας και να προετοιμαστεί για την υπεράσπιση.

Το αίτημά του έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, το οποίο ενέκρινε τη νόμιμη τριήμερη προθεσμία και ήρε την κράτηση του κατηγορούμενου, ο οποίος έχει γνωστό στις αρχές τόπο διαμονής.

Ετσι ο «τοξοβόλος» θα δικαστεί τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ενώ θα απολογηθεί για τον βασανισμό ζώου τις επόμενες μέρες.

Επισημαίνεται ότι η βαλλίστρα που χρησιμοποίησε για τον τραυματισμό του ζώου έχει κατασχεθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου ως πειστήριο για τα αδικήματα.

Βρέθηκε στο σπίτι του προχθές Πέμπτη όταν οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν για να τον συλλάβουν με βάση τις καταθέσεις των ιδιοκτητών του σκύλου.

Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο ζώο εντοπίστηκε αιμόφυρτο ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αιχμηρού αντικειμένου που είχε εισχωρήσει 20 εκατοστά στην κοιλιακή του χώρα. Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ωστόσο το σκυλί δεν έχει διαφύγει του κινδύνου. Υπέστη περιτονίτιδα και ανέβασε πυρετό και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.

 

topontiki.gr