Χάκαραν την τηλεκπαίδευση και προέβαλαν πορνογραφικές εικόνες

Οι μαθητές από τη Ρόδο και την Κάλυμνο που συμμετείχαν σε μαθήματα τηλεκπαίδευσης του υπ. Παιδείας μέσω της… διαβόητης πια πλατφόρμας webex, ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα με μια… έκπληξη αφού χάκερς κατάφεραν να παρεισφρύσουν στο σύστημα και να προβάλλουν πορνογραφικές σκηνές μέσω της πλατφόρμας. Μάλιστα εκτοξεύθηκαν και ύβρεις εναντίον των καθηγητών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ήδη έχει επιληφθεί του θέματος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ οι υπεύθυνοι ζητούν από τα παιδιά να μην μπαίνουν στην πλατφόρμα με ψευδώνυμα, αλλά με τα κανονικά τους ονόματα, ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννη Παπαδομαρκάκη, το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία, σε άλλες περιοχές της χώρα, με το Υπουργείο Παιδείας να έχει ήδη ενημερωθεί.

Όπως φαίνεται πάντως η πλατφόρμα webex κρύβει εκπλήξεις καθημερινά για τους μαθητές, αφού τη μια δε δουλεύει, την άλλη κολλάει, ενώ σήμερα προέβαλε και εικόνες από… άλλα μαθήματα.

Σε καφενείο, με κινητά τηλέφωνα, μαθητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν έρχονται να διαψεύσουν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα για την τηλεκπαίδευση που έχει αποτύχει παταγωδώς σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία.

Ενόσω η κυβέρνηση και η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διαφημίζουν το εγχείρημα ως «επιτυχημένο», αγνοώντας επιδεικτικά τα ατελείωτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκπαιδευτικοί και μαθητές με τη σύνδεση στο πρόγραμμα, υπάρχουν εικόνες που αποδεικνύουν την ελλιπή προετοιμασία και σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

 

koutipandoras.gr