Φαντάροι στην Αλεξανδρούπολη καταγγέλλουν απραξία της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό

Μία σύντομη επιστολή στρατεύσιμων που υπηρετούν στον 23ο Μηχανοκίνητο Λόχο στην Αλεξανδρούπολη (στρατόπεδο Κανδηλάπτη) δημοσιεύει ο ιστότοπος 902.gr, στην οποία γίνεται αναφορά για 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μονάδα, πλην όμως καταγγέλλεται η έλλειψη μέριμνας για υγειονομική προστασία.

Οι φαντάροι, γράφουν:

«Στα 5 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο λόχο μας, σε μία κατάσταση όπου ο συνωστισμός και η κοινή χρήση μπάνιων και από συναδέλφους ασθενείς και από εμάς τους υπόλοιπους είναι καθημερινότητα.

Κανένας μας δεν βρίσκεται προ εκπλήξεως, αφού η κυβέρνηση έχει δείξει πόσο λίγο ενδιαφέρεται για την υγεία του λαού μας και πόσο δεν διστάζει να την θυσιάσει μπρος τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η διοίκηση του λόχου στις ανησυχίες των συναδέλφων απάντησε ότι κάνει ό,τι μπορεί με όσα μέσα διαθέτει, χωρίς να καθησυχάσει κανέναν μας. Καταγγέλλουμε την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας στα στρατόπεδά μας, καθώς και την απρόκλητη και λυσσασμένη επίθεση της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας, που βαφτίζει υγειονομικές βόμβες οτιδήποτε της χαλάει τα σχέδια.

Κανένας συνάδελφος φαντάρος μόνος του σε αυτήν την κατάσταση»

Εν τω μεταξύ, ασφαλείς πληροφορίες του “R” αναφέρουν ότι και σε άλλες μονάδες του Έβρου, όπου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκαν νεοσύλλεκτοι στρατεύσιμοι έχουν καταγραφεί κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία τελούν σε καραντίνα εντός του στρατοπέδου, σύμφωνα με οδηγίες που εξέδωσε η στρατιωτική διοίκηση.