“Καθαρές” από κορωνοϊό οι δύο δομές φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων της Αλεξανδρούπολης

Απαλλαγμένες από κρούσματα κορωνοϊού αποδείχτηκαν τελικά οι δύο Δομές φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων που λειτουργούν στην Αλεξανδρούπολης. Ο “Φρίξος” και η “Έλλη” που ανήκουν στην οργάνωση ΑΡΣΙΣ δέχθηκαν επίσκεψη από κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης τα μέλη του οποίου υπέβαλαν σε τεστ τους/τις εργαζόμενους/ες των δύο Δομών, αλλά και τους ανήλικους/ες που φιλοξενούνται σε αυτές.

Και οι δύο Δομές εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν ότι όλα τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, αλλά και ότι το κλιμάκιο του ΔΟΜ παρείχε ενδελεχή ενημέρωση σε παιδιά και προσωπικό.

Η ανακοίνωση της Δομής “Φρίξος”:

Ευχαριστούμε τον ΔΟΜ για την επίσκεψη στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Φρίξος της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη, την ενημέρωση και τη διενέργεια 46 τεστ για covid-19 στο έμψυχο δυναμικό της, προσωπικό και φιλοξενουμένους της Δομής. Πιο πολύ όμως ευχαριστούμε τα ίδια τα παιδιά, που τηρούν με τόση υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας του εαυτού τους και των άλλων, με αποτέλεσμα να βγουν και τα 46 τεστ όλων μας αρνητικά!

Η ανακοίνωση της Δομής “Έλλη”:

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των τέστ covid-19 που έγιναν σε εργαζόμενους και παιδιά της δομής Έλλη της Άρσις στην Αλεξανδρούπολη από ειδικό κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Ευχαριστούμε τα μέλη του κλιμακίου τόσο για τα τέστ, όσο για την ενημέρωση που μας έκαναν για τον κορωνοϊο και συγχαίρουμε τα παιδιά μας για την υποδειγματική συμπεριφορά τους σε όλο το διάστημα της πανδημίας. 
Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο Ξενώνες Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων φιλοξενούν παιδιά που κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού έχουν αποκοπεί από τις οικογένειες τους και η φιλοξενία αυτή διαρκεί έως ότου (μερίμνη της Άρσις και όλων των εμπλεκόμενων φορέων) ολοκληρωθεί η οικογενειακή τους επανένωση.