Ασυμπτωματικοί παραμένουν οι τρόφιμοι του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Αλεξανδρούπολης

Ασυμπτωματικοί παραμένουν οι ηλικιωμένοι/ες τρόφιμοι του Ιωακείμειου Γηροκομείου Αλεξανδρούπολης που διαγνώστηκαν θετικοί/ες στον κορωνοϊού, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Ιωακείμειο Γηροκομείο καθώς σε αυτό εντοπίστηκαν θετικοί/ες και τρόφιμοι, ενώ στον Άγιο Κυπριανό τα μόλις δύο θετικά κρούσματα που είχαν εντοπιστεί αφορούν σε εργαζόμενους/ες του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, όλοι οι συγγενείς των τροφίμων έχουν ενημερωθεί για την υγεία των οικείων τους, που παραμένει καλή, ενώ δέχονται δις ημερησίως επίσκεψη από τον γιατρό των Ιδρυμάτων κο Ηλία Θώδη.

Επιπλέον, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης προκειμένου να καταπολεμήσει τη διασπορά, έλαβε ένα πολύ συγκεκριμένο μέτρο: οι υπάλληλοι του Γηροκομείου παραμένουν εσώκλειστοι στη Δομή μαζί με τους τρόφιμους, στους χώρους που έχουν διαμορφωθεί ειδικά, μετά την “είσοδο” του κορωνοϊού στο Γηροκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης είχε επιβάλλει αυστηρά μέτρα προστασία των ηλικιωμένων ήδη από τις 25 Φεβρουαρίου 2020, γεγονός που επαινέθηκε και από τον ΕΟΔΥ, ωστόσο η διασπορά του ιού πλέον είναι τόσο μεγάλη που θα ήταν αδύνατον να μείνουν “απρόσβλητα” τα Ιδρύματα τα οποία συνολικά φιλοξενούν πάνω από 200 ηλικωμένους/ες και απασχολούν πάνω από 100 εργαζόμενους/ες/.