Φυλακές: Κραυγή αγωνίας για τον κορωνοϊό από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σήμα κινδύνου σχετικά με την επέλαση του κορωνοϊού στις φυλακές της χώρας εκπέμπουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανά την Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πανελλήνια ομοσπονδία του κλάδου αναφέρεται ότι “το αφήγημα που με κόπο έχτισαν κάποιοι ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη γιατί στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα» έχει πλέον καταρρεύσει”.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι έχουν βρεθεί κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους διαφόρων κλάδων σε τουλάχιστον 16 από τα 34 συνολικά καταστήματα της Ελλάδας.
Το μείζον θέμα που θέτουν όμως είναι το ότι “κανείς δεν μπορεί να ξέρει εάν και πόσα κρούσματα έχουμε σε εβδομαδιαία βάση στις Φυλακές, ούτε καν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και τις δημόσιες παρεμβάσεις μας και παρά τις συστάσεις των ειδικών, τεστ ανίχνευσης στις Φυλακές δεν γίνονται ούτε σε
τακτική βάση, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου δεν γίνονται μαζικά τεστ ακόμα και όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα π.χ. σε εργαζόμενο”.
Την ίδια ώρα καταγγέλλουν και τον υπερπληθυσμό στις φυλακές, υπογραμμίζοντας ότι ειδικά στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης καταγράφεται μεγαλύτερος αριθμός κρατουμένων κατά 148%!

Τέλος δεν έχουν γίνει ούτε και προσλήψεις γιατρών στις φυλακές της Ελλάδας και η κατάσταση εξυπηρετείται από ελάχιστους κατ’ επίσκεψη γιατρούς.