Φέρες: Βρύσες με φωτοκύτταρο στις τουαλέτες του Γυμνασίου για την αποφυγή του κορωνοϊού

Με βρύσες που λειτουργούν με φωτοκύτταρο -και άρα χωρίς επαφή- εξοπλίστηκε το Γυμνάσιο των Φερών κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Οι νέες βρύσες αντικατέστησαν τις παλιές στις τουαλέτες των μαθητών/τριών αλλά και σε αυτές των καθηγητών/τριών. Όπως είπε στο “R” ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου “θέλαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι που θα βοηθήσει την ασφάλεια στο σχολείο μας, αλλά σκεφτήκαμε ότι καλύτερο θα ήταν να δημιουργήσουμε μία υποδομή που θα μείνει και μετά το τέλος της πανδημίας”. Ο κος Βαγγέλης Γκίρδας εξήγησε ακόμη ότι η λύση των συγκεκριμένων μπαταριών επελέγη κατόπιν συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και μετά από συμβουλές τεχνικών. Και φυσικά, τόνισε, ότι η απόφαση ελήφθη σε πλήρη συνεννόηση με την Διευθύντρια του σχολείου.

Βέβαια, σε αυτή την περίοδο το σχολείο παραμένει κλειστό λόγω των περιοριστικών μέτρων και του lockdown, ωστόσο όταν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί επιστρέψουν σε αυτό θα μπορούν να πλένουν τα χέρια τους με μεγαλύτερη ασφάλεια. Άλλωστε, το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα βασικά μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.