Η Turkish Airlines δίνει υποχρεωτική άδεια στους Έλληνες πιλότους της

Μία σοβαρή καταγγελία κάνει ο ιστότοπος Omorfa Taxidia, που αφορά και τους Έλληνες πιλότους που εργάζονται στον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας, τη γνωστή σε όλους αεροπορική εταιρία Turkish Airlines.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιστότοπος, “καθώς οι Τουρκικές Αερογραμμές είχαν εκρηκτική ανάπτυξη τις δυο προηγούμενες δεκαετίες, προσέλαβαν αρκετούς ξένους πιλότους. Ανάμεσα τους ήταν και πολλοί Έλληνες καθώς ο στόλος της αυξάνονταν συνεχώς φτάνοντας τα 300 και πλέον αεροσκάφη, ενώ το δίκτυο της ήταν το μεγαλύτερο από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο”.

“Ωστόσο” συνεχίζει η δημοσίευση “τις προηγούμενες μέρες τους ξένους πιλότους της Turkish Airlines περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η εταιρεία με mail τους ανακοίνωσε πως τους δίνει έξι μήνες άδεια άνευ αποδοχών ενώ εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναστέλλονται επίσης.
Η εταιρεία τους ανακοίνωσε επίσης πως σε έξι μήνες θα επανεξετάσει την κατάσταση και θα λάβει τις αποφάσεις της. Γιαν απόλυση και αποζημίωση ούτε λόγος.
Οι ξένοι πιλότοι κατηγορούν την Turkish Airlines για διακρίσεις σε βάρος τους σε σχέση με τους τούρκους συναδέλφους τους και υποστηρίζουν πως η εταιρεία δεν απαντά σε κανένα mail τους”.