Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: Από τηλεόραση και ραδιόφωνο η μετάδοση της Κυριακάτικης λειτουργίας

Από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής που θα τελεστεί στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης. Η σχετική ανακοίνωση για τη λειτουργία της Κυριακής 8/11 αναφέρει ότι ”
από 7.00’-10.00’ η ακολουθία του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και ραδιοφωνικά από το
«ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ» από τη συχνότητα 96,1 FM και διαδικτυακά από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας www.imalex.gr.
Η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου”.

Όλα αυτά βέβαια καθώς λόγω των υγειονομικών διατάξεων και του  Lockdown δεν επιτρέπεται η προσέλευση πιστών στις Εκκλησίες πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις και υπό αυστηρές προϋποθέσεις (έως εννέα άτομα σε βαφτίσεις, γάμους και κηδείες). Την ίδια ώρα, η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε και το πρόγραμμα λειτουργίας των γραφείων της, στα οποία η προσέλευση του κοινού επιτρέπεται ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού κατά τις εργάσιμες μέρες και στο διάστημα 10.00-12.00.

“Συμπάσχουσα” η Ιερά Σύνοδος 

Δεδομένης της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η έξαρση του κορωνοϊού και του επιβληθέντος δεύτερου λοκντάουν, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση προς τους πιστούς καλώντας τους να παραδειγματιστούν από τον Απόστολο Παύλο και καλώντας τους εμμέσως να δείξουν υπακοή στα νέα μέτρα.

Η κατακλείδα της ανακοίνωσης: “[…] Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, συμπάσχουσα καί συναγωνιζόμενη μέ τούς πιστούς, ἐπαναλαμβάνει μαζί μέ τόν Ἀπόστολο Παῦλο: «τίς ἀσθενεῖ, καὶ οὐκ ἀσθενῶ; τίς σκανδαλίζεται, καί οὐκ ἐγώ πυροῦμαι; εἰ καυχᾶσθαι δεῖ, τά τῆς ἀσθενείας μου καυχήσομαι. Ὁ Θεός καί πατήρ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ οἶδεν, ὁ ὢν εὐλογητὸς εἰς τούς αἰῶνας, ὅτι οὐ ψεύδομαι».

Λαέ τοῦ Θεοῦ ἠγαπημένε, «ἀνδρίζου, καί κραταιούσθω ἡ καρδία σου, καί ὑπόμεινον τόν Κύριον», γιά νά ἀκούσεις τήν στοργική φωνή τοῦ Ἀρχηγοῦ τῆς Ζωῆς καί Τελειωτοῦ τῆς πίστεώς μας Ἰησοῦ Χριστοῦ: «ἀπαλείψω πᾶν δάκρυον ἀπό τῶν ὀφθαλμῶν αὐτῶν»”