Επιμελητήρια ΑΜΘ: Τα σούπερ μάρκετ να πωλούν μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Έναν μείζονα προβληματισμό των λιανεμπόρων που είχε ανακύψει και στο λοκντάουν του Μαρτίου, επαφέρουν στο προσκήνιο τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτός αφορά την πώληση ειδών λιανικού εμπορίου (ρούχα, παπούτσια, μικροσυσκευές κα) που πωλούνται στα super markets, την ώρα όμως τα καταστήματα λιανικού εμπορίου παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

Ως εκ τούτου, τα Επιμελητήρια ζητούν από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να μεριμνήσει ώστε η πώληση ειδών στα super markets να περιοριστεί στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ, 
Θέτουμε υπόψη σας τον συγκεκριμένο προβληματισμό και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, ώστε να αποφευχθεί αυτή η ιδιότυπη συνθήκη αθέμιτου ανταγωνισμού. Η συνθήκη αυτή θα αποφευχθεί μόνο εάν στα super markets επιτρέπεται η πώληση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Ει δε μη, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που σήμερα βρίσκονται στο καθεστώς αναστολής λειτουργίας θα οδηγηθούν στην οριστική διακοπή της δραστηριότητάς τους, αφού οι ανάγκες των καταναλωτών ικανοποιούνται εν μέσω της υγειονομικής κρίσης από τα super markets.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να προστατεύσετε εμπράκτως την επιχειρηματική κοινότητα του λιανικού εμπορίου, επιβάλλεται να αποκαταστήσετε την αδικία που συντελείται σε βάρος των επιχειρήσεων αυτών και ειδικότερα να υποχρεώσετε τα super markets να αποσύρουν άμεσα από τις προθήκες τους τα επίμαχα εμπορεύματα”, αναφέρεται στην επιστολή των Επιμελητηρίων προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.