Περιφερειακή Σύνθεση: Ποια είναι τα «δεκανίκια» του Περιφερειάρχη

Επίθεση κατά μέτωπο στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κάνει για άλλη μία φορά η Περιφερειακή Σύνθεση μετά και την εξ αναβολής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στις 3/11. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, αναφέρει τα εξής:

«Για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με τις ψήφους των «Χρυσαυγιτών» (οι οποίοι με δήλωσή τους πήραν μεν αποστάσεις από την Χρυσή Αυγή ως οργάνωση αλλά ταυτόχρονα δήλωσαν ότι παραμένουν πιστοί στις απόψεις και στις ιδέες που έχουν δηλαδή σε αυτές που εξέφραζε και το κόμμα που πλέον αποτελεί εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης) πέτυχε να μην γίνουν δεκτές οι απόψεις των φορέων και της κοινωνίας σχετικά με την αναγκαιότητα τροποποίησης του Προγράμματος μη Επιστρεπτέας Ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού. Στην προσπάθεια αυτή τον Περιφερειάρχη εξυπηρέτησε και η μεθόδευση της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία μετέβαλε την στάση της σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και ψήφισε «Λευκό».

Επομένως, κάποιοι εκουσίως και κάποιοι ακούσια ή λόγω πολιτικών στεγανών, έδωσαν στον Περιφερειάρχη τα «δεκανίκια» που χρειαζόταν για να περπατήσει στο δρόμο που οδηγεί μακριά από την πραγματική ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας. Και μάλιστα, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει βάναυσα την περιοχή μας.

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι ουραγός, τόσο στον χρόνο κατά τον οποίο ανακοίνωσε, όσο και στον χρόνο που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, καθώς και στην απορρόφηση των πόρων του ΠΕΠ ΑΜΘ, στρέφεται σαφώς κατά της πραγματικής οικονομίας και κυρίως του Τουρισμού και των Εποχικών επιχειρήσεων.

Η διοίκηση της Περιφέρειας επιλέγει την παροχή ενός ισχνού κοινωνικού βοηθήματος και όχι μίας πραγματικής τονωτικής ένεσης στην οικονομία. Την ώρα που οι υπόλοιπες 12 Περιφέρειες σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για την στήριξη των τοπικών οικονομιών τους, ο Χρ. Μέτιος παραμένει πιστός στις εμμονές και στις μεθοδεύσεις του.

Πλέον όμως, αυτοί που «φρενάρουν» την ανάπτυξη, έχουν ονοματεπώνυμα προεξάρχοντος φυσικά του Χρήστου Μέτιου.  

Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι ο μισθός δεν αποτελεί ικανό κίνητρο για την ψήφο των προσταγμάτων του Περιφερειάρχη κόντρα στην ανάπτυξη και της προοπτική της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης!

Από το Γραφείο Τύπου