Μενέλαος Μαλτέζος: Tο ΕΣΥ δεν ενισχύεται μόνο με «παλαμάκια στα μπαλκόνια» και ανέξοδες υποσχέσεις
Η δοκιμασία από την καραντίνα της περασμένης άνοιξης, κατά την οποία «μάτωσαν» οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και νοικοκυριά, βάζοντας πλάτες για να προλάβει η κυβέρνηση, όπως διακήρυττε, να θωρακίσει το ΕΣΥ, για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που ήδη έφτασε και είναι αμείλικτο, πήγε στράφι.
Τα νοσοκομεία, όπως και αυτό της Αλεξανδρούπολης, πλέον και επίσημα, μετατρέπονται σε νοσοκομεία αποκλειστικά για διαχείριση περιστατικών covid19, με ακύρωση της συντριπτικής πλειονότητας των τακτικών χειρουργείων και των προγραμματισμένων ραντεβού και εξετάσεων.
Οι πολίτες πλέον έχουν μία επιλογή: να καταφύγουν, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, στον ιδιωτικό τομέα ή να αφήσουν την υγεία τους στην τύχη.
Το μέτρο της μείωσης των τακτικών χειρουργείων είναι ανοιχτή ομολογία της κυβέρνησης ότι δεν έχει υπάρξει καμία «θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ».
Οι νέες προσλήψεις προσωπικού στο ΠΓΝΑ είναι απειροελάχιστες και πολύ μακριά από τις μεγαλοστομίες των κ.κ Κικίλια και Μητσοτάκη. Επιπλέον, είναι γεγονός τα κρούσματα και στο προσωπικό του νοσοκομείου, θέτοντας εκτός «μάχης» αρκετούς εργαζόμενους στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας.
Πριν να είναι πολύ αργά, απαιτούνται ΤΩΡΑ:
✔️ Άμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών
✔️ Άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ
✔️ Άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ
✔️ Άμεση και ουσιαστική εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
✔️ Τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας στα ΜΜΜ, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους.⠀