Κορωνοϊός: “Γεμίζει” το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – Κι άλλος όροφος έγινε κλινική covid-19

Ιδιαίτερα μεγάλους κραδασμούς καλείται πλέον να απορροφήσει το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την έξαρση του δευτέρου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η ert.gr η πρώτη κλινική Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – το οποίο είναι Νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια ΑΜΘ- έχει πλέον γεμίσει και έτσι αποφασίστηκε να λειτουργήσει και δεύτερη αντίστοιχη κλινική στον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι στις κλινικές Covid-19 οι ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς συνοδό και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα σε όλη την ΑΜΘ παρουσιάζουν σταθερά αυξητική πορεία με το επίκεντρο να βρίσκεται στο νομό Ροδόπης, ο οποίος μέτρησε μόνο σε μία ημέρα (Κυριακή 01/11) 112 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Πίσω την Αλεξανδρούπολη, η πίεση που καλείται να διαχειριστεί το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ολοένα και αυξάνεται, ειδικά δε και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν διαγνωστεί θετικοί/ές γιατροί, ειδικευόμενοι γιατροί και νοσηλευτές/τριες που έχουν τεθεί σε καραντίνα και ως εκ τούτου απέχουν από το πρόγραμμα βαρδιών/εφημεριών.