Μαζικά τεστ θα κάνει ο ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή – Πώς εμπλέκονται οι φοιτητές στην έξαρση του κορωνοϊού

Μαζικά τεστ κορωνοϊού θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (29 & 30/10) στην Κομοτηνή, μετά την έξαρση του ιού στο Νομό Ροδόπης, η οποία άλλωστε τον έχει θέσει στο επίπεδο -3- του χάρτη διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ “με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με στόχο να ανιχνευθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19 στο γενικό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κομοτηνής την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 12:00-15:00 στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ (πρώην Υγειονομικό, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Συμεωνίδη, απέναντι από το ΙΚΑ).

Οι δειγματοληψίες θα γίνουν σε εθελοντική βάση, ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν.

Η αναφορά Μέτιου στους φοιτητές 

Την ίδια ώρα, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στο περιθώριο των επετειακών δηλώσεων του για την 28η Οκτωβρίου ερωτήθηκε σχετικά με την διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας και έβαλε στο κάδρο και τους φοιτητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Φαίνεται όμως ότι είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός νέων ανθρώπων ίσως και φοιτητών περισσότερο, και γι’ αυτό έγιναν και αυτές οι συνεννοήσεις (σ.σ. ο κος Μέτιος προηγουμένως είχε αναφέρει ότι είχε κάνει επικοινωνίες με τους Νίκο Χαρδαλιά, Γιάννη Γκαράνη και Αλέξανδρο Πολυχρονίδη).