Αλεξανδρούπολη: Ο κορωνοϊός εισέβαλε στη μαθητική – εκπαιδευτική κοινότητα

Κλειστό θα μείνει για 14 ημέρες το 1ο Πειραματικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης – η γνωστή “Ακαδημία”- καθώς τρεις από τις δασκάλες του διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας ελήφθη κατόπιν επαφών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ήταν “δύσκολη”, όπως μετέφεραν στο “R” άνθρωποι που συμμετείχαν στη λήψη της. Ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης της πανδημίας.

Κρούσματα κορωνοϊού όμως εντοπίστηκαν και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο 3ο Γενικό Λύκειο της Αλεξανδρούπολης. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το σχολείο δεν διακόπτει τη λειτουργία του, εκτός από τα τμήματα στα οποία φοιτούσαν οι μαθητές/τριες που διαγνώστηκαν θετικοί/ες.

Αμφότερα τα σχολεία εξέδωσαν ενημερωτικά σημειώματα για να ενημερωθούν οι υπόλοιποι μαθητές/τριες και οι γονείς τους, στα οποία καλούν τα παιδιά να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα, να απέχουν από τυχόν δραστηριότητες και να επισκεφτούν γιατρό εάν εμφανίσουν “ύποπτα” συμπτώματα.

Οι πληροφορίες του “R” αναφέρουν πάντως ότι η πλειοψηφία των γονέων θα προστρέξει σε ιδιωτικά εργαστήρια για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού.

Τα σημειώματα των σχολείων αναφέρουν ότι τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση, ωστόσο υπάρχουν γονείς που μοιράζονται με το “R” την ανησυχία τους για το βαθμό ετοιμότητας των μονάδων αναφορικά με την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος και έτσι ο χρόνος είναι αυτός που θα αποδείξει την αποτελεσματικότητα του ή όχι.