Αλεξανδρούπολη: Τα τρία “ευχαριστώ” του κ. Άνθιμου στον Κ. Μητσοτάκη

Στο Επισκοπείο της Ι.Μ. Αλεξανδρούπολης, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός περιοδεύει στον Έβρο (περιλαμβανομένης και της Σαμοθράκης) και η συνάντηση του με τον Μητροπολίτη έγινε το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου.

Τα τρία “ευχαριστώ” 

Υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό, ο κος Άνθιμος τον ευχαρίστησε για τρεις διαφορετικούς λόγους που κατά τον ίδιο όμως έχουν ξεχωριστή σημασία για την περιοχή του Έβρου. Αρχής γενομένης από την μεταναστευτική κρίση των Καστανεών τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κος Άνθιμος είπε: “Εμείς σας οφείλουμε μία τεράστια ευγνωμοσύνη: Πρώτα, πρώτα από το Φεβρουάριο στις Καστανιές. Μας κάνατε να αισθανθούμε σιγουριά στον τόπο μας και περηφάνεια. Πολύ σημαντικό αυτό και έτσι προσωπικά σας ευχαριστώ γιατί το εισπράττω που το ζήσαμε και αισθανθήκαμε περήφανοι”. 

Εν συνεχεία, η κουβέντα έφτασε στη θητεία του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρετεί στον Έβρο (σε στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης) και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα την ολοκληρώσει εδώ.

“Αν μου επιτρέπετε και αυτό μας περιποιεί μεγάλη τιμή – ότι ο γιος σας είναι εδώ και θα μείνει εδώ. Στην παλιότερη μνήμη μας υπάρχει η αίσθηση ότι εδώ ήταν εξορία και όλοι έκαναν τα πάντα για να φύγουν. Το ότι ο γιος σας είναι εδώ είναι πολύ σημαντικό για μας”, σχολίασε ο Μητροπολίτης.

Τέλος, η συζήτηση έφτασε και στα θέματα της Σαμοθράκης, που ως περιοχή ανήκει πνευματικά στην ευθύνη της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τον κο Άνθιμο να λέει: “το τρίτο που θέλω να σας ευχαριστήσω είναι το πλοίο για τη Σαμοθράκη. Μας έκανε να νιώσουμε μοναδικά” (σ.σ. η αναφορά του κου Άνθιμου αφορά το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής που νηολογήθηκε στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη μετά τη συγκοινωνιακή κρίση του Αυγούστου του 2019),