Ν. Γκαρά: «Νομοσχέδιο φούσκα για τα πλαστικά μιας χρήσης δημιουργεί κόστος και σύγχυση στην αγορά»

Την υποκρισία και το θράσος της Κυβέρνησης της ΝΔ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατά τη συζήτηση για την Ενσωμάτωση της Οδηγίας της ΕΕ 904/2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον.  

Η Βουλευτής σημείωσε πως η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χατζηδάκης, επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα ψεύτικο, φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ. Και αυτό τη στιγμή που λίγο μόλις καιρό πριν, ψήφισαν ένα περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, έχουν καταργήσει του φορείς διαχείρισης Natura, έχουν ακυρώσει τους δασικούς χάρτες, προχωρούν την καύση στα απορρίμματα, ενώ έχουν παγώσει τη στρατηγική της κυκλικής οικονομίας και τις πολιτικές ανακύκλωσης που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Μάλιστα, η κα Γκαρά στάθηκε στις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο εν λόγω νομοσχέδιο και δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αφορούν στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΔΔΗΕ. «Τροπολογίες που είναι αποκαλυπτικές της πολιτικής της ΝΔ: ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας  και πράσινο επικοινωνιακό περιτύλιγμα», σημείωσε.  

Η Βουλευτής από τον Έβρο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο γεγονός των ημερών, την οριστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, υπενθυμίζοντας τον ρόλο του κ. Μπαλτάκου, το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου που φρέναρε ο τότε Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με το οποίο θα μπορούσε να είχε καταδικαστεί η Χ.Α. πολύ νωρίτερα, και εν γένει τις ευθύνες που έχει το κόμμα της ΝΔ, αλλά και πολλά ΜΜΕ που παρουσίαζαν τους δολοφόνους της Χ.Α. ως «ήρωες» και «προστάτες», και χρηματοδοτούνται ακόμη και σήμερα από τη «Λίστα Πέτσα».  

Κλείνοντας, τόνισε πως «εμφανίζεται ως πράσινος ο κ. Υπουργός, τη στιγμή που ξεπουλάει ενεργειακές δημόσιες υποδομές, τη στιγμή που το ρεύμα καθημερινά αυξάνεται για τους καταναλωτές, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τη στιγμή που αυξάνεται η ενεργειακή φτώχεια, τη στιγμή που περιορίζεται καθημερινά η προστασία του περιβάλλοντος».Από το ΓΡ. ΤΥΠΟΥ