Το αίμα του Δία: Με ελληνική «υπογραφή» η νέα σειρά του Netflix

Tην επιθυμία τους να φέρουν το αμερικανικό κοινό σε επαφή με μια τηλεοπτική δουλειά που επικεντρώνεται στην Αρχαία Ελλάδα έκαναν πράξη οι δυο ομογενείς σεναριογράφοι, Κυριάκος και Βλάσης Παρλαπανίδης, μέσω της νέας σειράς κινουμένων σχεδίων, που συνέγραψαν για λογαριασμό της δημοφιλούς τηλεοπτικής πλατφόρμας «Netflix».

Η σειρά ονομάζεται «Το Αίμα του Δία» και εστιάζει σε έναν κεντρικό ήρωα, τον Heron (σ.σ. Ηρων, από την ελληνική λέξη «ήρωας»), ο οποίος, σύμφωνα με την περιγραφή, θα είναι ένας κοινός θνητός, ο οποίος, ανακαλύπτοντας την κληρονομιά του ως γιος του Δία, θα επιχειρήσει να σώσει τον κόσμο από μια στρατιά δαιμόνων.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη σειρά και πώς εξελίχθηκε. Πάντα προωθούσαμε στους υπεύθυνους σειρές βασισμένες στην ελληνική μυθολογία, αλλά όταν επικεντρώνεσαι στους παραδοσιακούς μύθους, σου λένε πως αυτές οι ιστορίες έχουν ειπωθεί, κάτι με το οποίο βέβαια εμείς δεν συμφωνούμε. Το αφήγημα με το οποίο παρουσιάζεται αυτή η σειρά είναι πως η ελληνική μυθολογία είχε μια προφορική παράδοση που δεν καταγράφηκε πλήρως ποτέ, όπως συνέβη με την Βίβλο και, ανά τους αιώνες, ορισμένες ιστορίες χάθηκαν και ότι η ιστορία που λέμε εμείς είναι μία εξ αυτών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε και χαρακτήρες από την ελληνική μυθολογία, παρουσιάζοντας παράλληλα κάτι φρέσκο στα αρμόδια στελέχη, που διαμορφώνουν τον κλάδο μας», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο Κυριάκος Παρλαπανίδης.

Οι αδερφοί Παρλαπανίδη είναι Ελληνοαμερικανοί πρώτης γενιάς και η καταγωγή τους είναι από τη Δυτική Ελλάδα. Οι δυο ομογενείς, που διαμένουν εδώ και 17 χρόνια στην Καλιφόρνια, επισκέπτονται την Αχαϊκή Πρωτεύουσα και την Κυλλήνη όσο πιο συχνά μπορούν, μιλούν ελληνικά ενώ πάντα προσπαθούν συχνά, μέσω της δουλειάς τους, να προωθήσουν την ελληνική κληρονομιά τους.

Η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 27 Οκτωβρίου.

 

ert.gr