Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Στα “πρωτοσέλιδα” των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων όλου του κόσμου πέρασε ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου η είδηση της καταδίκηςη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η 7η Οκτωβρίου 2020 έγινε μία μέρα σταθμός για την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας καθώς το Τριμελές Εφετείο Αθηνών εξέδωσε την απόφασή του για του τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και συνολικά για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά ως τον δολοφόνο του νεαρού τραγουδιστή, αλλά ταυτόχρονα έκρινε και ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση με 18 από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της να κατηγορούνται σχετικά. Ανάμεσα σε αυτούς και ο αρχηγός του πρώην πολιτικού κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την ανακοίνωση της απόφασης υποδέχτηκαν έξω από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών πάνω από 20.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί γι’ αυτό το σκοπό. Πρωταγωνίστρια της ημέρας η κα Μάγδα Φύσσα – μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, η οποία επί επτά χρόνια επιμόνως ζητούσε την απονομή δικαιοσύνης.

Η είδηση στο Διεθνή Τύπο 

Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, είχε απασχολήσει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, γράφηκαν πολλά ρεπορτάζ γι’ αυτήν και την πολιτική της διαδρομή, ενώ το ναζιστικό αυτό μόρφωμα αποτέλεσε αφορμή και για πολλά ντοκιμαντέρ ανά τον πλανήτη.

Τουτέστιν, ήταν αναμενόμενο η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου να απασχολήσει τον διεθνή Τύπο που διαχειρίστηκαν την είδηση ως εξής:

Reuters: Το δικαστήριο καταδίκασε το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση 

BBC: Χρυσή Αυγή: Οι νεοναζί είναι ένοχοι για εγκληματική οργάνωση  

New York Times: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση 

Al Jajeera: Ιστορική Ετυμηγορία: Η Ελλάδα πανηγυρίζει για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής 

Anadolu: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή