Από την Αλεξανδρούπολη για όλη την Ελλάδα: Παιδικό τραγουδάκι για τον κορωνοϊό

Από την Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύει πλέον το τραγούδι “Για να μείνεις ασφαλής” που έγραψε η καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του ΔΠΘ Μαρία Λαμπροπούλου. Την “μουσική επιμέλεια” του τραγουδιού ανέλαβε το Ωδείο Φαέθων από την Αλεξανδρούπολη και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Την εξαιρετική μουσική έγραψε ο φοιτητής Ιατρικής Μιχαήλ Τσιερκέζος.
Την απόδοση στη νοηματική γλώσσα έκανε η φοιτήτρια της σχολής Επιστημών Αγωγής, Γιώτα Τσέλιου.

Το βίντεο κλιπ “υιοθετήθηκε” αμέσως από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και παρακάτω αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες:

Το τραγούδι “Για να μείνεις ασφαλής” δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠΑΙΠΘ.
Το τραγούδι ενορχήστρωσε και εκτέλεσε η Phaeton Band Junior του Ωδείου “Φαέθων” Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ωδείου με το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Το τραγούδι, που αποτελεί μέρος του βιβλίου “Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας”, εμπνεύστηκε η καθηγήτρια ιστολογίας-εμβρυολογίας του Δ.Π.Θ. κα Μαρία Λαμπροπούλου. Η κα Λαμπροπούλου εκπόνησε το project αυτό, που από σήμερα αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση όλων των παιδιών για τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊου ενόψει της επιστροφής τους στα σχολεία.
Το Ωδείο “Φαέθων” ανέλαβε να υλοποιήσει το εγχείρημα των δημιουργών εορχηστρώνοντας το κομμάτι. Μαθητές από τις τάξεις της φωνητικής, του πιάνου, του βιολιού, του βιολοντσέλου, της κιθάρας και των κρουστών (drums) συμμετείχαν στις πρόβες, ηχογράφησαν σε studio και γύρισαν το video clip.
Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία την κα Μαρία Λαμπροπούλου και το τμήμα Δ.Π.Θ και τους εξαιρετικούς, ηχολήπτη κο Βαγγέλη Γεωργαντζή και σκηνοθέτη του video clip κο Βασσίλη Καραφυλλίδη.
Ευχαριστούμε τους καθηγητές που εργάστηκαν για τον συντονισμό, (αλφαβητικά) κα Χαρά Αγγελίδη, κα Στέλλα Αδαμίδου, κα Ηλέκτρα Εφρεμίδου, κο Τάσο Λύρατζη και κο Δημήτρη Ψαλτόπουλο.
Την τελική επιμέλεια είχε ο διευθυντής κος Θανάσης Τρικούπης.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς των συντελεστών για την εμπιστοσύνη και την προθυμία τους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Την φετινή σχολική χρονιά “Πλένουμε χέρια με ρυθμό” παρέα με την Phaeton Band Junior! Καλή σχολική χρονιά με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα σε όλους τους μαθητές!