Μνήμες του 2011 ξύπνησαν την Πέμπτη 01 Οκτωβρίου στους κατοίκους του νοτίου τμήματος του δήμου Σουφλίου στον Έβρο, που λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι είδαν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από τον οικισμό της Λευκίμης.
Οι υποψίες όλων επιβεβαιώθηκαν γρήγορα, καθώς το δάσος της Λευκίμης, το οποίο προεκτεινόμενο, ενώνεται με αυτό της Δαδιάς είχε τυλιχθεί στις φλόγες, που δεν άργησαν να εξαπλωθούν.
https://www.facebook.com/1242448492/videos/pcb.10223777669970029/10223777659169759/
Από την αρχή του συμβάντος στην επιχείρηση βρέθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εναέρια μέσα (4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο). Με τη δύση του ήλιου όμως τα εναέρια μέσα αποχώρησαν και η δύναμη που βρίσκεται στο σημείο για φέρει σε πέρας το έργο της κατάσβεσης αριθμεί 129 άτομα και 34 οχήματα. Παράλληλα υπάρχει ενίσχυση από μηχανήματα έργου και υδροφόρες με απώτερο στόχο πάντα την προστασία του δάσους της Δαδιάς και της πανίδας και της χλωρίδας του.
Εν τω μεταξύ, τα εναέρια μέσα έχουν σταθμεύσει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να επιχειρήσουν άμεσα με το πρώτο φως της ημέρας.