Ντόρα Μπακογιάννη: “Το 12% σκοντάφτει στην Ευρωπαϊκή Ένωση”

Απαντήσεις για το περίφημο πλέον “12%” έδωσε από την Αλεξανδρούπολη η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δέλτα Τηλεόραση.

Κοντολογίς, η κυβέρνηση επιστρέφει μεν τα χρήματα της επιδότησης του 12% στις επιχειρήσεις που τη δικαιούνται και δεν την έχουν λάβει για το διάστημα 2010-2015, πλην όμως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι επιχειρηματίες έχουν κάνει νομική προσφυγή.

“Η βούληση της κυβέρνησης, όπως ξέρετε, και με τη νομοθετική ρύθμιση, σε αντίθεση με τη βούληση της προηγούμενης κυβέρνησης, γιατί όπως ξέρετε ο κος Σταθάκης το ‘κοψε και δεν συζητούσε απολύτως τίποτα ήταν ακριβώς να δώσει όλα τα χρήματα αυτά. 

Και να τα συμψηφίσει και γι’ αυτό και πέρασε η νομοθετική ρύθμιση αυτή. Έχουμε ένα πρόβλημα εδώ. Το πρόβλημα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να καμφθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού”, σημείωσε η κα Μπακογιάννη και εξήγησε ότι “στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι άνθρωποι που προσφύγανε έχουν απόφαση δικαστική. Άρα με την απόφαση τη δικαστική δίνονται τα χρήματα αυτά. 

Αυτοί που δεν προσφύγανε, έχουμε πρόβλημα και θα κοιτάξουμε μέσα στα “να τεντώσουμε” την απόφαση χωρίς όμως να φτάσουμε στο σημείο να κινδυνεύσουμε με καταδικαστική απόφαση (εν. από την ΕΕ)”. 

Δεσμεύτηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα, αφού κατά τα λεγόμενά της “κανείς από το οικονομικό επιτελείο δεν έχει αντίρρηση να τα δώσει τα λεφτά”, αλλά το πρόβλημα είναι ότι “στο υπουργείο Εργασίας λένε ότι “μέχρι εδώ μπορούμε να πάμε” και θα επανέλθουμε πάλι να δούμε εάν νομικά είμαστε σε θέση να το τραβήξουμε παρά πέρα ή όχι”, όπως είπε χαρακτηριστικά.