Σαμοθράκη: Διεθνούς φήμης DJ παίζει μουσική στο Ιερό των Μεγάλων Θεών

Σημείο αναφοράς του μουσικού φεστιβάλ “Reworks” έγινε η Σαμοθράκη για το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Το μουσικό φεστιβάλ που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και αυτοπροσδιορίζεται ως “μια συλλογή ήχων και ιδεών, ένα σημείο συνάντησης για ηχηρές φωνές, τόπος ενημέρωσης και συζήτησης, ένα παράθυρο στο αύριο. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει ως στόχο να παρουσιάσει το μεγάλο φάσμα της σύγχρονης μουσικής μέσα από το έργο Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών”. 

Φέτος, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, το φεστιβάλ διοργανώθηκε με έναν εναλλακτικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες DJs έπαιξαν τα sets τους σε σημεία αναφοράς της βόρειας Ελλάδας και εν συνεχεία τα βίντεο προβλήθηκαν διαδικτυακά μέσα από πολλές πλατφόρμες.

Το νησί της Σαμοθράκης και συγκεκριμένα το Ιερό των Μεγάλων Θεών φιλοξένησε τον DJ Patrice Baumel ο οποίος μάλιστα “ένιωσε και την παρουσία των Θεών” την ώρα του set του, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος ακολουθείται από πάνω από 80.000 άτομα. Ο DJ έγραψε συγκεκριμένα: “This podcast for my favourite Greek promoters Reworks Festival was recorded in a beautiful ancient temple setting on the Greek island of Samothraki. One could almost feel the presence of the gods”.

Το set του Patrice Baumel όπως μεταδόθηκε από το κανάλι του φεστιβάλ στο Youtube: