Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Έβρο προανήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη

Την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και το Αρχηγού ΓΕΕΘΑ εντός 15 ημερών, ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη η Ντόρα Μπακογιάννη, που είχε συνάντηση με θεσμικούς και κατοίκους του Δήμου Σουφλίου, οι οποίοι ανησυχούν για την τύχη του στρατοπέδου του Προβατώνα.

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες ημέρες οι τοπικές κοινωνίες Τυχερού, Προβατώνα και Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου είναι σε αναβρασμό λόγω της είδησης που αφορά το στρατόπεδο της περιοχής τους και τη φημολογία που θέλει τη μετατροπή του σε Δομή Φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με εννιαμελή αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων στον 3ο όροφο του Επιμελητήριου, ενώ νωρίτερα την περίμεναν επί της Λεωφόρου Διαμαρτυρίας προκειμένου να της εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Η κα Μπακογιάννη ενώπιον σύμπασας της ομήγυρης προανήγγειλε την επίσκεψη του Υπουργού και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και αργότερα στη συνάντηση συνάντηση συζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η φράση της κας Μπακογιάννη ότι “η κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον Έβρο και θα το κάνει ακόμα πιο έντονα”, αλλά και η προειδοποίηση της δημοτικής αρχής Σουφλίου ότι είναι εξετάζει το ενδεχόμενο να άρει την παραχώρηση της έκτασης στην οποία εδράζεται το στρατόπεδο, αν αυτό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικό σκοπό πλην το προφανούς.