Έβρος: Ανησυχία στο Τυχερό για ενδεχόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου του Προβατώνα

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους οικισμούς Λευκίμη, Προβατώνα και Τυχερό του δήμου Σουφλίου στον κεντρικό Έβρο, καθώς διακινείται η πληροφορία ότι η στρατιωτική ηγεσία εξετάζει την αναστολή λειτουργίας του στρατοπέδου “Δελαγραμμάτικα” στον Προβατώνα και την μετακίνηση της 7ης Ταξιαρχίας που εδράζεται εκεί.

Το ενδεχόμενο είναι βάσιμο καθώς εξετάζεται ως μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνο που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους κατοίκους των τριών οικισμών, αλλά και τη δημοτική αρχή του Σουφλίου.

Ως εκ τούτου, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε σύσκεψη στον οικισμό του Τυχερού με συμμετοχή κατοίκων και από τα άλλα δύο χωριά και αποφασίστηκαν τα εξής για την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου:

1. Κλείσιμο όλων των καταστημάτων μέχρι τις 14:00
2. Κλείσιμο του Δημοτικού καταστήματος Τυχερού
3. Αποχή όλων των μαθητών από τις Σχολικές Μονάδων
4. Θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες των ενοριών στις 11:00
5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων μπροστά στο Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη στις 11:00 όπου θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακόγιαννη.
Την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοίνωσε διαδικτυακά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρωτογενούς Τομέα Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι αν και το στρατόπεδο άρχισε να λειτουργεί μόλις το 2000, δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται της αναστολής της λειτουργίας του.
Τέλος, οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ότι οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου μπορεί να μετατραπούν σε κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών, εφόσον αυτό πάψει να λειτουργεί.