“Στα κάγκελα” η Λαϊκή Συσπείρωση για την επιχειρούμενη μετακόμιση του Δημαρχείου Φερών

Τη δική της θέση παίρνει και η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” για όσα διαδραματίστηκαν στις 23/09 στις Φέρες όταν φορτηγό του Δήμου Αλεξανδρούπολης επιχείρησε να μετακομίσει έπιπλα από το δημαρχιακό κτίριο της πόλης.

Το συμβάν έγινε αρχικά αντιληπτό από τον δημοτικό Σύμβουλο Βάσο Παντελίδη, ενώ η σκυτάλη πέρασε στον Νίκο Γκότση ο οποίος το μετέδωσε “ζωντανά” μέσα από το προφίλ του στο Facebook και εν τέλει όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Φερών “συνασπίστηκαν” και απέτρεψαν τη μετακόμιση, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους.

Η κατάσταση στις Φέρες είναι ήδη δύσκολη μετά την απόσπαση αριθμού δημοτικών υπαλλήλων στην Αλεξανδρούπολη και η απόπειρα μετακόμισης των επίπλων ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”. Η μετακόμιση τελικά δεν έγινε καθώς οι Σύμβουλοι μαζί και με κατοίκους της πόλης, μετέφεραν τα έπιπλα πίσω στις θέσεις τους.

Το θέμα αναμένεται να “πρωταγωνιστήσει” στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης καθώς πέρα από την έντονη διαμαρτυρία του Νίκου Γκότση, και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε μία δηκτική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Έκπληκτοι οι δημότες της Αλεξανδρούπολης παρακολουθούν τα τεκταινόμενα της Δημοτικής Αρχής που αποφασίζει πράγματα χωρίς να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε δια ζώσης ούτε δια περιφοράς (έπαψαν και τα προσχήματα; …) ούτε και ενημερώνει τους δημοτικούς συμβούλους.

Τελευταία πράξη η προσπάθειά της να μετακομίσει έπιπλα από το Δημοτικό κτήριο των Φερών, προφανώς γιατί το κλείνει; ή το προορίζει για άλλη χρήση; ή ποιος ξέρει γιατί; Φυσικά δεν ενημέρωσε κανέναν, δεν έκανε ούτε διαβούλευση στο Facebook (όπως για τη μετακίνηση του «κόκκινου» αγάλματος), τουλάχιστον να ακούσει τις γνώμες και τις προτάσεις των δημοτών … που έχουν «λογαριασμό» στο fb. Για τις δημοτικές παρατάξεις και τους συμβούλους δεν συζητάμε. Η δημοτική αρχή έχει ήδη μετατρέψει σε ντεκόρ και μάλιστα αχρείαστο το ΔΣ, αφού αυτό έχει να συνεδριάσει από 10 Αυγούστου και οι σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για τίποτα. Φαίνεται πως έχουν «λυθεί» πια τα χέρια της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική νομοθεσία και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έδωσαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωήςτο δικαίωμα των τελικών αποφάσεων – μαζί με την απόλυτη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτές τις επιτροπές παραπέμπονται τα πάντα.

Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες παρατάξεων της «αντιπολίτευσης» που συναινούν, ψηφίζουν από κοινού με την δημοτική Αρχή για πολύ σοβαρά θέματα και αποτελούν ουσιαστικά κομμάτι της πλειοψηφίας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει, να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα, να πάρει αποφάσεις”. 

Το βίντεο από τη μετακόμιση:

https://www.facebook.com/nikolaos.gotsis.1/videos/10215899977166379