Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ εγκαλούν την κυβέρνηση για το 12%

Μετά την κοινή ανακοίνωση των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ, και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, εγκαλούν την κυβέρνηση για το λεγόμενο 12% και του τρόπου που αυτό θα επιστραφεί στις επιχειρήσεις, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε αφήνει εκτός χρηματοδότησης την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

“Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι η απαξίωση της περιφέρειας ΑΜ-Θ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί κομμάτι της – ανύπαρκτης, έτσι κι αλλιώς – αναπτυξιακής της πολιτικής. Προ ολίγων ημερών, γαλάζια στελέχη έκαναν λόγο για τεράστια επιτυχία, ευχαριστώντας δημοσίως την Κυβέρνηση και το πρωθυπουργό διότι αποφάσισαν να εκτελέσουν τη δικαστική απόφαση που όριζε ως υποχρέωση της πολιτείας να καταβάλει, με καθυστέρηση 10 ετών, την απόδοση επιδότησης του κόστους εργασίας από τον ΟΑΕΔ, όπως αυτό δεν είχε αποδοθεί για τα έτη 2010-2015. Οι κυβερνητικοί βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ κάνουν λόγο για τεράστια επιτυχία, η οποία-δήθεν- θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις” σχολιάζουν στην ανακοίνωσή τους οι Νατάσα Γκαρά, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Δημήτης Χαρίτου και επισημαίνουν ότι σύμφωνα με την εκδοθείσα ΚΥΑ:

  1. Όσες επιχειρήσεις καταγράφουν βεβαιωμένες οφειλές προς την Φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα συμψηφίσουν αυτές με τα χρήματα που δικαιούνται από την απόδοση ενίσχυσης. Με λίγα λόγια, η απαίτηση των επιχειρήσεων για άμεση χρηματοδοτική ένεση, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, δεν θα υλοποιηθεί.
  1. Προϋπόθεση για την απόδοση της ενίσχυσης είναι η προηγούμενη δικαστική προσφυγή. Όσοι επιχειρηματίες δεν έχουν προσφύγει δικαστικά δεν δικαιούνται ενίσχυσης, διότι οι απαιτήσεις τους έχουν παραγραφεί. Με λίγα λόγια, χρήματα θα πάρουν μόνο οι επιχειρήσεις που είχαν τη δυνατότητα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να προσφύγουν δικαστικά.
  1. Οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν τους τόκους που δικαιούνται, διότι η ΚΥΑ επιβάλλει την υπογραφή παραίτησης από το δικόγραφο όσων έχουν προσφύγει δικαστικά.

Καταλήγουν λέγοντας ότι “για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνά την πλάτη στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, γυρνά την πλάτη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, γυρνά τελικώς την πλάτη στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας”.