Αυξάνεται τελικά η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου

Στην παραδοχή ότι η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα, θα αυξηθεί προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο κος Μηταράκης δεν έδωσε ακριβείς αριθμούς, αλλά είπε ότι “χρειάζεται να ενισχυθούν οι χώροι, χρειάζεται να ενισχυθεί η ασφάλεια” και ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα προκηρύξει “έξι θέσεις τριετείς συμβασιούχων και τριάντα θέσεις μονίμων υπαλλήλων ώστε να έχει 36 άτομα μόνιμα ή πολυετές προσωπικό το ΚΥΤ Φυλακίου”.

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι “ούτε στον Έβρο, ούτε στη Λέσβο, ούτε στη Χίο, ούτε στη Σάμο, ούτε στην Κω, ούτε στη Λέρο θα υπάρχει πολύμηνη και σίγουρα όχι μόνιμη, παραμονή αιτούντων άσυλο. Τα σημεία εισόδου, είναι για λίγες βδομάδες, έστω για λίγους μήνες μέχρι να τελεσιδικήσει και μία προσφυγή σε περίπτωση αρνητικής πρώτης απόφασης. Σε κάνένα σημείο εισόδου της χώρας, είτε λέγεται Έβρος, είτε λέγεται νησιά, δεν θα υπάρχει μόνιμη παραμονή για λόγους εθνικούς.

Τέλος, ο κος Μηταράκης δήλωσε ότι “από την 1η Αυγούστου μέχρι τώρα η μείωση είναι 60% σε σχέση με πέρυσι” μιλώντας πάντα για τις μεταναστευτικές ροές του Έβρου.