Έβρος: Στο μικροσκόπιο της Πυροσβεστικής οι φωτιές των τελευταίων ημερών

Μεγάλο προβληματισμό στην Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν προκαλέσει οι πολλές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στον νομό Έβρου τις τελευταίες ημέρες και έτσι κρίθηκε ότι η κατάσταση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: “Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε συνεννόηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, λόγω της εκδήλωσης μεγάλου αριθμού ενάρξεων πυρκαγιών στην Π.Ε. Έβρου, ενεργοποιήθηκε μεικτό κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. δήλωσε ότι, το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν δεκαπέντε (15) δασικές πυρκαγιές στην Π.Ε. Έβρου, στους Δήμους: Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών ο αριθμός ενάρξεων είναι πρωτόγνωρος σε σχέση με τα κλιματικά δεδομένα της εποχής.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα, κάθε νέα εκδήλωση πυρκαγιάς, αλλά και να διερευνηθούν τα αίτια πρόκλησής τους”.