Έβρος: Μεγάλη φωτιά στη Νίψα του Δ. Αλεξανδρούπολης

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί αναφορικά με τον οικισμό της Νίψας του Δήμου Αλεξανδρούπολης μετά και τη φωτιά που ξέσπασε στα πέριξ το απόγευμα της Τρίτης 15/09.

Η φωτιά ξεκίνησε αρχικά από την περιοχή της Μελίας, ενός οικισμού που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Φερών λίγο μετά τις 18.30, όμως σύντομα επεκτάθηκε νότια με αποτέλεσμα να απειλεί πλέον τον οικισμό της Νίψας, με τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εκκένωσής του, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τους κατοίκους.

Την ώρα που συντάσσεται το παρόν (23.00) το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι εκτείνεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, ενώ αυτή είναι η ενδέκατη πυρκαγιά που καταγράφεται στον Έβρο, το τελευταίο δεκαήμερο. Από αυτές, οι πέντε εκδηλώθηκαν στο νότιο τμήμα του νομού και η κατάσταση έχει πλέον μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά. “Δεν είναι σύμπτωση ότι έχουμε τόσες φωτιές” σχολιάζει στο “R” ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι φωτιά της Νίψας καταστρέφει μέρος του μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας Δρυμού της περιοχής, ενώ για τη διαχείρισή της έχει ζητηθεί συνδρομή Πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο τον Έβρο και γειτονικούς νομούς, ενώ λόγω της ώρας που εκδηλώθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” μπόρεσε να κάνει ελάχιστες ρίψεις.