Τα social media “έδιωξαν” τον παίκτη του Big Brother που μίλησε υπέρ του βιασμού

Το νέο τηλεοπτικό reality του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, Big Brother, προμοτάρεται με το μότο “ο Big Brother της νέας εποχής”. Αρχικά, οι περισσότεροι πιστέψαμε ότι το σλόγκαν αυτό είχε σκοπό να συνδέσει την νέα παραγωγή με την “μαμά” της, δηλαδή το τηλεοπτικό reality των αρχών του 2000 που είχε και τον ίδιο τίτλο και το ίδιο περιεχόμενο – προσαρμοσμένο βέβαια στα δεδομένα εκείνης της περιόδου.

Η επιστροφή του Big Brother, εν τούτοις μάλλον είχε λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς οι τηλεθεατές δεν είναι πλέον παθητικοί δέκτες του προβαλλόμενου προϊόντος, αλλά δυνάμει διαμορφωτές αυτού, αφού εκτός από το τηλεκοντρόλ, κρατούν και τις συσκευές που τους συνδέουν στα social media, όπου η φωνή τους αποκτά -όταν απαιτείται- χαρακτηριστικά κραυγής.

Έτσι έγινε και με τον (πρώην) παίκτη του παιχνιδιού Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος “συνελήφθη” από θεάτρια της ιντερνετικής μετάδοσης του reality show, να τάσσεται εν πολλοίς υπέρ του βιασμού, έστω και αν αυτό ειπώθηκε από τον παίκτη εν τη ρύμη του λόγου και σε μία προσπάθεια να υπερθεματίσει την ανάγκη του να έχει συχνή σεξουαλική επαφή. Από όποιο πρίσμα και αν το δει κανείς, η φράση ήταν καταδικαστέα και κατακριτέα γι’ αυτό και μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral στο Διαδίκτυο με το Facebook και το Twitter να παίρνουν φωτιά και τους χρήστες/ριες να ζητούν ακόμη και την καθολική ακύρωση του προγράμματος, πέρα από την τιμωρία του παίκτη-πρωταγωνιστή.

Η πίεση που άσκησαν οι χρήστες και οι χρήστριες των social media προκάλεσαν πολιτικές παρεμβάσεις και σχόλια από όλα τα πολιτικά κόμματα, και εν τέλει οι χορηγοί της εκπομπής άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να δηλώνουν την αποχώρησή τους.

Όλη η κατάσταση που διαμορφώθηκε, οδήγησε τον Big Brother στην απόφαση να διώξει από το σπίτι τον Αντώνη Αλεξανδρίδη: