Πολιτική αναστάτωση έφεραν τα σχόλια περί βιασμού στο Big Brother

Το γύρο του διαδικτύου σε χρόνο dt έκανε η ατάκα του παίκτη του reality Big Brother Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος έκανε αναφορά στον βιασμό. Ο παίκτης, μιλώντας με άλλους δύο συμπαίκτες του είπε χαρακτηριστικά ότι θα ήθελε να  κάθε μέρα να “αδειάζει το πακέτο του σε μία”, “αλλιώς βιασμός”.

H συνομιλία, από την οποία προέκυψε και η ατάκα δεν προβλήθηκε στην τηλεοπτική version του reality, που μεταδίδεται στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά στην ιντερνετική του, η οποία μεταδίδεται επί 23 ώρες το 24ωρο και σε αυτήν έχουν πρόσβαση όσοι επιθυμούν, μέσω της πλατφόρμας skai hybrid.

Το θέμα προκάλεσε μεγάλο κύμα αντιδράσεων στα social media, με πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες να ζητούν έως και τη διακοπή προβολής του reality, αλλά έφτασε και στα πολιτικά γραφεία, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να προβαίνουν σε καταδικαστικές δηλώσεις και να ζητούν την διερεύνηση του θέματος.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος έγραψε στο λογιαριασμό του στο Twitter: «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».

Ενώ ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει: «Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι και ένας εκ των χορηγών της εκπομπής απέσυρε την χορηγία του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.