Εγκατάλειψη στον Πέπλο διαπιστώνει η παράταξη “Πόλη και Πολίτες”

Την αίσθηση ότι η δημοτική αρχή δεν φροντίζει αρκούντως τον οικισμό του Πέπλου στις Φέρες, αποκόμισε η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” σε επίσκεψη που έκανε στον οικισμό. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, που υπογράφει ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Χρήστος Γερακόπουλος: “[…] Πέραν της γενικής άρνησης και της αντίστοιχης αγανάκτησης που εισπράξαμε από τους κοινοτικούς συμβούλους για την απαράδεκτη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα υφιστάμενα προβλήματα της περιοχής, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα κάτωθι:

α) Στο φαινόμενο της δημιουργίας χωματερών, φαινόμενο το οποίο εντάθηκε τους τελευταίους μήνες σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης περιμετρικά των οικισμών.

β) Στην αδυναμία παρέμβασης στην αγροτική οδοποιία, με ελάχιστη παρουσία των μηχανημάτων έργων στην περιοχή με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα ασφαλούς προσπέλασης των αγροτικών δρόμων.

γ) Την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων μαζί με τα σύμμικτα, γεγονός που εκμηδενίζει την προσπάθεια που είχαμε αρχίσει το 2019 σε συγκεκριμένα σημεία της κοινότητας.

δ) Την επικινδυνότητα του τοιχίου των δημοτικές τουαλετών στον Πέπλο όπου ενδεχόμενη πτώση του μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές βλάβες σε διερχόμενους από το σημείο ή προπάντων σε παιδιά, με ανάγκη παρέμβασης του Εισαγγελέα.

Τέλος, εκτενέστατα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άρνηση και ταυτόχρονα αδυναμία της σημερινής Δημοτικής αρχής να προωθήσει τα κεκτημένα στο θέμα της τηλεθέρμανσης των Φερών (συμπεριλαμβάνονται και οι οικισμοί της δημοτικής κοινότητας Πέπλου) με ορατό πλέον κίνδυνο να απολεσθεί ένα αναπτυξιακό τεράστιο έργο με αποκλειστική υπαιτιότητα του κυρίου Ζαμπούκη.

Όλα αυτά συντείνουν στη διαπίστωση ότι ο αντιδήμαρχος Φερών κ. Κολγιώνης αδυνατεί να προβεί σε διεκδικήσεις και αγώνες που αφορούν τον τόπο του και να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του για το σύνολο της δημοτικής Ενότητας Φερών, υστερώντας και στην καθημερινότητα, αφού οι οικισμοί είναι εγκαταλελειμμένοι και ως προς την καθαριότητα και ως προς το πράσινο”.