Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Δεν συναινώ σε επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου»

Διευκρινίσεις σχετικά με τη στάση του ως προς το ενδεχόμενο αύξησης της χωρητικότητας του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου, έδωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας έχει εκφράσει με ψηφίσματα και αποφάσεις του,τη διαχρονική και σταθερή άρνηση του στη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας προσφυγών και παράτυπων μεταναστών η στην επέκταση υφιστάμενων.
-το ΔΑ της ΠΕΔ ΑΜ-Θ(στο οποίο έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος),έχει αποφασίσει ομόφωνα(με την πρώτη απόφαση να έχει παρθεί επί προεδρίας κ.λαμπάκι),την μη δημιουργία η επέκταση οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας.
-ως δήμαρχος Ορεστιάδας δεν έδωσα π ο τ ε σύμφωνη γνώμη(η οποία γνώμη δε μου ζητήθηκε) και δεν θα συναινέσω π ο τ ε ,οπότε και από οποίον μου ζητηθεί.κ α μ ι α συζήτηση, με κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχω κάνει για το θέμα αυτό.
-υπάρχει η δέσμευση του πρωθυπουργού για εξαίρεση της Θράκης από οποιοδήποτε σχεδιασμό για το θέμα αυτό» σημείωσε ο δήμαρχος.

Επίσης, ζήτησε «από τα μέσα ενημέρωσης ,τα οποία ψευδώς αναφέρουν για σύμφωνη γνώμη δήμαρχου Ορεστιάδας σε επέκταση της δομής του φυλακίου,να προβούν σε διορθωτική ανάρτηση/μετάδοση».
Προέτρεψε μάλιστα τους διαδικτυακούς του φίλους να κοινοποιήσουν την ανάρτησή του.