Έφτασε και την Αλεξανδρούπολη το αντιμασκικό κίνημα

Μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης διαμαρτυρήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, άνθρωποι -κατά κύριο λόγο γονείς- που αντιτίθενται στη χρήση μάσκας στα σχολεία, αλλά και στη χρήση μάσκας εν γένει ως μέτρο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού.

“Υπάρχουν αμέτρητες αναφορές από πάρα πολλούς επιστήμονες και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ειδικά στο εξωτερικό σε πολλές χώρες, που μιλάνε επιστημονικά με λόγο επιστημονικό και ξεκάθαρο ότι η χρήση της μάσκας έχει κινδύνους. Και για τα παιδιά πρωτίστως, που είναι ακόμα σε ανάπτυξη τα πνευμόνια τους, και για μας τους ενήλικες”, είπε στο “R” -αλλά αργότερα και ενώπιον της ομήγυρης- μία εκ των διαδηλωτών ονόματι Δέσποινα Κουσίδου.

Έτερο διακύβευμα της διαμαρτυρίας που έγινε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, είναι και ο νόμος 4682/2020 που ψηφίστηκε εν μέσω της πανδημίας και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης διασποράς και μετάδοσης του ιού. Κατά την άποψη της κας Κουσίδου -και των διαδηλωτών- “είναι παράλογος αυτός ο νόμος, να υπάρχει σε μια δημοκρατική χώρα. Έχουν καταργηθεί με αυτό το νόμο όλες οι προσωπικές ελευθερίες, έχουν καταστρατηγηθεί η επιμέλεια των γονέων – που είχαμε σαν γονείς – μας την έχει πάρει ουσιαστικά το κράτος με αυτό το νόμο και μπορεί να χειρίζεται τα παιδιά μας με υποψία απλά του κορωνοϊού, να κάνει ιατρικές πράξεις στα παιδιά μας επάνω χωρίς να έχουμε εμείς γνώση του τι ακριβώς και πως. Να γίνουν θερμομετρήσεις στα σχολεία στα παιδιά μας εν αγνοία μας και προφανώς να πηγαίνουν, να στέλνουν τα παιδιά σε απομόνωση σε κάποιες ειδικές δομές που υπάρχουν ήδη για αποθεραπεία”.

Οι ασπαζόμενοι τις επιταγές του αντιμασκικού κινήματος (τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους) δηλώνουν έτοιμοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, που ανοίγουν στις 14/09 αν δεν καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος και η υποχρέωση της χρήσης μάσκας επίσης.

“Δεν θα στείλω το παιδί μου στο σχολείο με όποια συνέπεια έχει αυτό για μένα και το παιδί μου. Είμαι αποφασισμένη εγώ και πολύς κόσμος, πιστέψτε με, υπάρχει τρομερή ένταση στην Ελλάδα από τους γονείς”, σημείωσε η κα Κουσίδου.

Οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο για περίπου 1.5 ώρα και αποχώρησαν, αφού ορισμένοι εξ αυτών εξεδήλωσαν από μικροφώνου τις θέσεις του κινήματος.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το “R” από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

https://www.facebook.com/reportal.gr/videos/3083809668385049