Πολυήμερη ταλαιπωρία για τουρίστα που ‘χάθηκε’ στα δύσβατα της Σαμοθράκης

Την Πέμπτη 20/08 χάθηκαν τα ίχνη Ισπανού τουρίστα στο νησί της Σαμοθράκης, ο οποίος εντοπίστηκε τελικά σε πολύ δύσβατο σημείο του νησιού το βράδι της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με ελικόπτερο Super Puma.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν διασώστες, εθελοντές  το πλήρωμα του ελικοπτέρου καθώς και “στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, που για άλλη μια φορά,με κίνδυνο της ζωής τους και επιχειρώντας επί τρεις ημέρες, κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας μία ακόμη αποστολή”, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης.

Ο τουρίστας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο, η περιπέτεια του, δεν είναι δυστυχώς η μοναδική. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι τουρίστες που επισκέπτονται τη Σαμοθράκη και παρασυρόμενοι από τις ομορφιές της εμπλέκονται σε περιπέτειες όπως η συγκεκριμένη. Πάντως αξίζει να τονιστεί για άλλη μία φορά ότι η ομορφιά της Σαμοθράκης, ναι μεν είναι υπαρκτή, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη για όσους δεν γνωρίζουν την γεωγραφία της περιοχής.

video & photo: Facebook / Sakis Vasiloudias