“Φουντώνει” το αντιμασκικό κίνημα στο Facebook

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει στο Διαδίκτυο το γονεϊκό κίνημα που αντιτάσσεται στο ενδεχόμενο να γίνει με μάσκες η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο.

Η επαναλειτουργία των σχολείων έχει προγραμματιστεί στις 07 Σεπτεμβρίου, ωστόσο το πλήρες πλάνο λειτουργίας των σχολείων τελεί ακόμα υπό αίρεση καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν έχει αποκλειστεί από κυβερνητικής πλευράς η χρήση μάσκας στα σχολεία, πάντως πολλοί γονείς “προετοιμάζονται” για να αντιδράσουν σε περίπτωση που αποφασιστεί εφαρμογή τέτοιου μέτρου. Για την ιστορία να πούμε ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star ότι “η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ εξετάζεται αν θα πρέπει να φορούν μάσκα και οι μαθητές μικρής ηλικίας”. Όμως οι επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου θα γίνουν τη Δευτέρα.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει ήδη γεμίσει με σχετικά groups, ένα εκ των οποίων μετράει ήδη 19.000 μέλη και αυτός ο αριθμός δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος. Όλοι αυτοί συμμερίζονται την άποψη ότι τα παιδιά δεν πρέπει να φορούν μάσκα και εξετάζουν τρόπους ώστε να εκφραστεί πιο οργανωμένα η αντίθεσή τους αυτή ενόψει της έναρξης των μαθημάτων.

Υπέρμαχα της χρήσης μάσκας group δεν έχουν προς το παρόν εμφανιστεί στο διαδίκτυο, πέρα από μεμονωμένους επιστήμονες που από τα προφίλ τους παρουσιάζουν επιστημονικά δεδομένα αναφορικά με το αβλαβές της χρήσης μάσκας, ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν ότι η συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη και υπό μορφή debate σίγουρα δεν θα έπρεπε να αφορά το Διαδίκτυο.

Πλην όμως, γίνεται μόνο εκεί…

Στη μεγάλη εικόνα, επίσης, αξίζει να συμπεριληφθεί και οι ενστάσεις που εγείρουν οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζοντας ότι η προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει σωστά από το Υπουργείο Παιδείας καθώς δεν έχουν ληφθεί απαραίτητα μέτρα όπως η μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, η αύξηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η κατάλληλα διαμόρφωση των αιθουσών ώστε να αποτρέπεται η μετάδοση του ιού.