Αλεξανδρούπολη: Τι συμβαίνει με τους ποδηλάτες;

Ένα θέμα που ίσως να απασχολεί ορισμένους -ίσως πάλι και όχι- βάζει στη δημόσια συζήτηση ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης. Ο κος Μιχαηλίδης, σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε αναπτύσσει έναν προβληματισμό σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά των ποδηλατών στον αστικό ιστό.

“Καθημερινά είναι πλέον τα παράπονα των πολιτών για την ανεξέλεγκτη κατάσταση η οποία επικρατεί στα πεζοδρόμια της Αλεξανδρούπολης. Πλήθος από ποδηλάτες κυκλοφορούν αμέριμνοι επάνω στα πεζοδρόμια (κυρίως της Λεωφόρου Δημοκρατίας), ενώ δίπλα υπάρχει πλατύ ποδηλατόδρομος, γεγονός που επιφέρει συχνά έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ πεζών και ποδηλάτων”, λέει ο κος Μιχαηλίδης στην ανακοίνωσή του.

Επίσης, υποστηρίζει ότι “ίδια κατάσταση και στην παραλιακή οδό, την στιγμή μάλιστα που έχει κατασκευασθεί πρόσφατα ένας σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατόδρομος”.

Καταλήγει καλώντας τον Δήμαρχο “να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες, στην αρχή ενημερωτικού χαρακτήρα και στην συνέχεια να ζητήσει να επιβληθεί ο νόμος, πριν η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο”.