Αλεξανδρούπολη: Απογοήτευση στην Εστίαση από το κλείσιμο στις 00.00

Απογοητευμένους βρήκε τους επαγγελματίες της εστίασης (και) στην Αλεξανδρούπολη το νέο μέτρο καταπολέμησης του κορωνοϊού που θέλει κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

“Θεωρούμε απαράδεκτο το μέτρο αυτό σε συγκεκριμένες περιοχές στις 00.00 να κλείνουν τα μαγαζιά, σε μια περίοδο που το έχουμε πάρα πολύ ανάγκη να δουλέψουμε, σε μια περίοδο που είναι από τις καλύτερες στον κλάδο της Εστίασης σε μια περίοδο που πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να πληρώσουμε ό,τι υποχρεώσεις είχαμε και πήραν αναστολή από το τρίμηνο που ήμασταν κλειστοί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανένας να κάνει κάτι και να συσσωρεύονται ακόμα περισσότερα χρέη”, σχολίασε στο “R” ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Εστίασης Νίκος Γεωργιάδης λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης με φόντο το Πάρκο της Ακαδημίας, στο οποίο είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος που ήθελε να συνεχίσει το “νυχτοπερπάτημα” και μετά τις 00.00.

“Δεν υπάρχει καραντίνα, δεν είναι υποχρεωμένος ο κόσμος να είναι σπίτι. Είναι καλοκαίρι, είναι Δεκαπενταύγουστος, ο κόσμος θα περπατήσει, θα γεμίσει τις πλατείες, δεν θα συνηθίσει το νέο μέτρο. Θα ήταν διαφορετικό αν γινόταν αυτό τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο από το να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Ίσα ίσα πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε περισσότερο κόσμο έξω”, είπε ο Πρόεδρος.

Μιλώντας με αριθμούς, ο κος Γεωργιάδης εκτιμά ότι “με αυτό το μέτρο τώρα σίγουρα θα φτάσουμε στο 80-90% μικρότερο τζίρο σε σύγκριση με πέρσι” και ενημερώνει ότι ο σύνδεσμος των περίπου 50 σωματείων ανά την Ελλάδα ήδη απεργάζεται μία σειρά ενεργειών ώστε να διεκδικηθούν αποζημιώσεις και χωρίς να αποκλείεται και η νομική προσφυγή, όπως και η κλιμάκωση της διαμαρτυρίας κατά του μέτρου τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά υπό το πρίσμα ότι “δεν είδα ποτέ από την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, την Ορεστιάδα εικόνες με συνωστισμό κόσμου. Σίγουρα και εδώ έχουμε εξαιρέσεις, αλλά δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να το δουν, να ελέγξουν να βεβαιώσουν παραβάσεις και να κλείσουν μαγαζιά, χωρίς να πληρώσουν μαγαζιά που δεν φταίνε” όπως λέει ο Πρόεδρος, ο οποίος υπογραμμίζει και ότι “είναι απαραίτητα τα μέτρα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η Εστίαση είναι ένας ιδιωτικός χώρος που υπάρχει υπεύθυνος, ο οποίος μπορεί να λογοδοτήσει αν δεν τηρεί τα μέτρα”.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλεξανδρούπολη κατέγραψε πάνω από 60 κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες δέκα ημέρες, που προέρχονται από τη συντριπτική τους πλειοψηφία από έναν γάμο.

Το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 00.00 περιλαμβάνεται σε ένα πακέτο έκτακτων μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση και εφαρμόζει κατά τόπους με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η ισχύς αυτού του πακέτου λήγει στις 23/08, χωρίς όμως να αποκλείεται η συνέχιση.