Συνάντηση εργασίας του Α. Δημοσχάκη με με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες (10/08) ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Α.Δημοσχάκης με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης, Ε.Ρούφο παρουσία Διευθυντικών Στελεχών του Ιδρύματος ..

Στο επίκεντρο της συζήτησης φυσικά ήταν η υγειονομική κρίση και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης το οποίο αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Περιφέρεια της ΑΜ-Θ.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της επάρκειας του στελεχιακού δυναμικού του ιδρύματος εν όψει του νέου κύματος της πανδημίας, αλλά και η ετοιμότητα και η εμπειρία του προσωπικού στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Ο βουλευτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση του για την ποιότητα με την οποία ανταπεξέρχεται το Νοσοκομείο στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι στηρίζει διαχρονικά αυτό, τόσο μέσα από τον πολιτικό λόγο του όσο και με το κοινοβουλευτικό έργο του.

Ανέλυσε το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης σε όλο το Νομό το οποίο έχει καταθέσει & στο Υπουργείο Υγείας, και το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση Ξενόγλωσσης Ιατρικής στην Αλεξ/πολη καθώς και πρόταση για την ανάπτυξη Ιατρικού Νοσοκομειακού Τουρισμού σε σχέση με τις όμορες Χώρες μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος που θα αφορά το τοπικό Νοσοκομείο ..

Τόνισε ότι η απαγκίστρωση του Νοσοκομείου Διδ/χου από το ΠΓΝΑ προσέφερε τον απαραίτητο χώρο και στα δυο ιδρύματα να αναπτύξουν ανεξάρτητες πορείες ανάπτυξης κι εξέλιξης.

Εξασφαλίστηκε η προϋπόθεση της ισομερούς και ισότιμης ανάπτυξης των υπηρεσιών Υγείας του Κεντρικού και Βορείου Έβρου, για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, το οποίο αποτελεί ακόμα ζητούμενο, σε αντίθεση με το Νότιο Έβρο όπου αποτελεί κεκτημένο.

Στο «τραπέζι» ετέθη και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των δομών Ψυχικής Υγείας στον Έβρο, με ένα αποτελεσματικότερο δομικό σχήμα λειτουργίας και οργάνωσης, το οποίο θα λειτουργεί σε προληπτικό και θεραπευτικό επίπεδο για όλο τον Νομό.

Η τοποθέτηση της νέας υφυπουργού Ζωής Ράπτη σε θέματα ψυχικής υγείας αποτελεί ελπιδοφόρα επιλογή του Πρωθυπουργού σε αυτόν το τομέα, ο οποίος παρουσιάζει αυξανόμενες ανάγκες.