Διδυμότειχο: Έσβησε η φωτιά στον Καλέ

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο λόφο του Καλέ στο Διδυμότειχο. Την είδηση έδωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννουγλου, γράφοντας στο προσωπικό του προφίλ:

“H φωτιά στο κάστρο του Διδυμοτείχου έχει τεθεί υπό έλεγχο. Σημαντικό είναι ότι καμία ζημιά δεν έχει προκληθεί καθώς έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση, ενώ τα αίτια δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια και ερευνώνται από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Συνοπτικά, το μέγεθος της φωτιάς σε συνάρτηση με την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής και τις πρόσφατες εργασίες αποψίλωσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο και την αποτροπή της εξάπλωσης της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία και την αρχαιολογία που προνόησαν για τις εργασίες αποψίλωσης και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση της.

Αν κάτι ξεχώρισε σήμερα ήταν η μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών στην πυρόσβεση. Η δοκιμασία μπορεί φαινομενικά να ήταν μικρή ωστόσο αυτή η πράξη πέρα από την χρησιμότητα έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό.

Συγχαρητήρια σε όλους για το αποτέλεσμα, ο μηχανισμός δούλεψε άριστα και μας απέδειξε ότι και πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια.

Ένα θερμό ευχαριστώ σε όλους!”

πηγη φωτο: https://voreasmagazin.blogspot.com/