Search
Close this search box.
Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλο τον Έβρο από 11-13 Αυγούστου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών την ΤΡΙΤΗ 11/08/2020  

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχέςΣτο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον και συγκεκριμένα στα φυσικά και αγροτικά οικοσυστήματα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (νότιο τμήμα) (περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης), όπου θα δοθεί προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού κοντά σε κατοικημένες περιοχές. 

Ώρα εκτέλεσης αεροψεκασμών : 05:30 – 12:00 

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς. 

Tην ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020: Με Πεδίο Εφαρμογής περιοχές: Στο περιαστικό περιβάλλον της πόλης ΣΟΥΦΛΙΟΥ του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.  

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020: Με Πεδίο Εφαρμογής-περιοχέςΣτο περιαστικό περιβάλλον τoυ οικισμού ΤΥΧΕΡΟΥ του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. 

Την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020: Πεδίο Εφαρμογής-περιοχέςΣτο περιαστικό περιβάλλον των οικισμών ΠΟΡΟΥ και ΦΕΡΩΝ του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. 

Ώρα εκτέλεσης ψεκασμών:  Μετά τη δύση του ηλίου από 20:30 – 23:30

Προφυλάξεις: παρακαλούμε κατά την διάρκεια του ψεκασμού 

  • να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στην περιοχή ψεκασμού  
  • να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κλπ). 
  • τα κλιματιστικά να είναι κλειστά 
  • να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη από την ψεκαζόμενη περιοχή 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχέςΣτο φυσικό-αγροτικό περιβάλλον των περιοχών  του Δήμου ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. (Βόρειο τμήμα του Νομού) 

Ώρα εκτέλεσης ψεκασμών:  Μετά τη δύση του ηλίου από 20:30 – 23:30  

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού, για λόγους καθαρά προληπτικούς. 

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής, ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 

 

Σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι συνθήκες να εκτελεστεί ο αεροψεκασμός, θα μεταφερθεί σε επόμενη ημέρα. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα: 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ  

τηλ. 2551355303 -2551355342