Και ένας ιερέας θετικός στον κορωνοϊό – Περίπου 60 τα συνολικά κρούσματα

Και ένας ιερέας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό σε οικισμό των Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως μετέδωσε το e-evros.gr. Είναι ηλικίας 67 ετών και προσήλθε ιδία θελήση στο νοσοκομείο διαπιστώνοντας ότι έχει ήπια συμπτώματα.

Στο μέτωπο του “γάμου” τα κρούσματα πλέον ανέρχονται σε περίπου 60 καθώς έχουν γίνει σχεδόν 250 τεστ. Η διαδικασία ξεκίνησε από το στενό πυρήνα των νεονύμφων όμως τελικά καλύφθηκε σχεδόν το σύνολο των καλεσμένων που παρακολούθησαν είτε την τελετή, είτε το γλέντι.

Στα ευχάριστα νέα, συμπεριλαμβάνεται η είδηση ότι το Μοναστήρι της Μάκρης παραμένει “καθαρό” από κορωνοϊό καθώς τα τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ στις 63 μοναχές (πλην της μίας που είχε διαγνωστεί θετική στο Νοσοκομείο) έδωσαν όλα αρνητικά αποτελέσματα.

Το στοίχημα της Αλεξανδρούπολης 

Αυτό που καλείται τώρα να διαχειριστεί η Αλεξανδρούπολη είναι ένα στοίχημα λίγων ημερών καθώς από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν σταδιακά να ολοκληρώνονται οι καραντίνες των καλεσμένων του γάμου και θα αρχίσουν να επανέρχονται στην κοινωνική του/της ζωή ο καθένας/μία.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα επρόκειτο περί “στοιχήματος”, αλλά για μία απλή προθεσμία. Πλην όμως, λέγεται -και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι αλήθεια- ότι δεν είναι όλοι οι φορείς το ίδιο πειθήνιοι στις ιατρικές υποδείξεις, με αποτέλεσμα η έξαρση του ιού να κερδίζει έδαφος, ενώ κανονικά θα έπρεπε ήδη η κατάσταση να έχει αρχίσει να αποκτά αρνητικό πρόσημο.

Στα θετικά πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ως παράδειγμα τη στάση του φωτογράφου Δημήτρη Αλεξούδη, ο οποίος ανέλαβε αφιλοκερδώς να καλύψει τις εκδηλώσεις που είχε “κλεισμένες” ο συνάδελφος του, που μολύνθηκε από τον ιό λόγω του γάμου καθώς η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη σε περιόδους κρίσεων. Και μπορεί ορισμένοι να μην το αντιλαμβάνονται έτσι, αλλά μας αρέσει ή όχι, η Αλεξανδρούπολη αυτή τη στιγμή περνάει μία κρίση. Και είναι στο χέρι μας να τη διαχειριστούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.